home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling blijft bovenin

  13 oktober 2023

  Wil Besseling start zaterdag met een slag achterstand in de laatste flight aan het weekend van het Spaans Open. Besseling behield met een goede 2e ronde de aansluiting met leider Matthieu Pavon. Ook Joost Luiten en Daan Huizing haalden het weekend.

  De druk op de schouders van Wil Besseling zal dit weekend niet gering zijn. Een goed resultaat is nodig om ook volgend jaar volledig speelrecht te hebben op de DP World Tour en met 36 holes in de boeken heeft de Nederlander een uitstekende kans om zijn seizoen in een klap om te draaien.

  Donderdag ging Besseling zeer laag met een ronde 64 op Club de Campo Villa in Madrid. En dag later zat zo’n lage score er niet in. Besseling speelde steady en maakte vrijwel geen fouten, maar een birdiefestijn als donderdag werd het niet. Met 4 birdies en opnieuw slechts 1 bogey deed hij het desondanks meer dan prima. Er had zelfs meer ingezeten. Besseling miste op 2 parren 5 een korte birdieputt. Zaterdag mag Besseling in de slotflight de baan in met Matthieu Pavon die net als Besseling een 68 noteerde en de leiding behield.

  Joost Luiten had een iets lastigere dag in Madrid. Donderdag was een een sterke ronde 66 (-5), maar een dag later was het harder werken voor de nummer-14 in de Race to Dubai. Tegenover 4 birdies stonden ook 4 ingeleverde slagen en dus werd het een ronde level par voor Luiten, die daarmee een paar stapjes terug moest doen op het leaderboard. Op -5 en een 16e plek zit er zeker nog een nieuw topresultaat in voor Luiten.

  Daan Huizing maakte er een waar spektakel van om het weekend te halen. Een ronde 69 (-2) kwam tot stand met een eagle, birdies, parren, bogeys en een double. Los van de bonte scorekaart, wist Huizing het weekend te halen. Met een goed weekend kan de kaart voor 2024 hem zeer waarschijnlijk echt niet meer ontgaan.

  Darius van Driel zal met een zuur gevoel Madrid verlaten. Van Driel vocht vrijdag voor wat hij waard was om vanaf +2 de cut te halen. Hij leek goed op weg en stond zelfs even ruimschoots binnen de cutlijn. Door 2 late bogeys, waaronder een op de slothole, miste Van Driel de cut op een slag.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie