home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Belangrijke euro’s

  7 augustus 2022

  Daan Huizing heeft met een 15e plaats in het Cazoo Open opnieuw een grote stap gezet richting kaartbehoud. De Nederlander maakte zondag met een goede slotronde nog een flinke sprong in het klassement.

  Hoewel er nog veel toernooien op de kalender staat voordat in november met het DP World Championship het seizoen op de DP World Tour wordt afgesloten telt de komende weken iedere euro. In ieder geval voor de spelers on the bubble. Wie blijft er in de Race to Dubai bij de beste 120 en heeft dus ook komend seizoen volledig speelrecht?

  Zo ver is het ergens ook nog lang niet. Feit is wel dat Daan Huizing en Darius van Driel ruim over de helft van het seizoen rond die gevreesde 120e plaats bungelen. Een mooi resultaat is dus altijd welkom. Huizing zal met zijn 15e plaats op Celtic Manor een redelijk tevreden man zijn.

  Op het eerste gezicht viel er zondag misschien niet heel veel meer te halen voor Huizing. Cut gehaald, maar een plek in de middenmoot waarschijnlijk het resultaat. Maar Huizing zette zondag nog even een tandje bij met een mooie ronde 68 (-3) op een dag dat veel spelers ploeterden.

  Zijn goede slot betekende voor Huizing 16 plaatsen winst op het leaderboard en een 15e plaats. Met de ruim 38.000 euro die de Nederlander daarmee verdiende klimt hij ook 18 plekken in de Race to Dubai. Als 108e in de jaarranking is de promovendus virtueel zeker. Maar.. Er is nog veel golf te spelen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie