home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Amateur-sensatie Rose Zhang wint bij profdebuut

  6 juni 2023

  Een indrukwekkende amateurcarrière zorgde voor hoge verwachtingen toen Rose Zhang vorige maand aankondigde professional te worden. Met een zege in haar eerste toernooi als broodspeelster maakte ze die verwachtingen direct waar.

  De palmares van de 20-jarige Zhang als amateur was al meer dan indrukwekkend te noemen. In april won de Amerikaanse het Augusta National Womens Open en een maand later prolongeerde ze als eerste vrouw de individuele zege in het NCAA Championship, het Amerikaanse college golf.

  Op basis van die verdienste kreeg Zhang direct na haar aankondiging om professional te worden gedeeltelijk speelrecht op de LPGA Tour. Slechts 1 toernooi had de voormalig speelster van Stanford University nodig om volledig speelrecht te bemachtigen.

  Want in haar eerste toernooi, het Mizuho Americas Open, was het direct raak. Zhang stond ondanks de torenhoge verwachtingen en ongetwijfeld druk vanaf donderdag continu hoog op het leaderboard. Na 54 holes ging ze zelfs als solo-leidster de laatste ronde in.

  Makkelijk ging het in de slotronde niet. Waarschijnlijk mede door de spanning kreeg Zhang in haar laatste ronde geen enkele birdie op de kaart en zat er niet meer in dan een 74 (+2). Jennifer Kupcho had 5 slagen minder nodig en wist zo langszij te komen.

  Ook in de play-off bleven de birdies uit. Een par op de 3e hole van de verlenging was uiteindelijk genoeg voor Zhang om geschiedenis te schrijven. Sinds 1951 won geen enkele vrouw op de LPGA Tour haar eerste toernooi als professional.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie