home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Alleen Van Driel door

  23 september 2022

  Het Frans Open zit er voor 2 van de 3 Nederlanders al na 2 dagen op. Alleen Darius van Driel mag zaterdag opnieuw op de teebox verschijnen. Daan Huizing en Wil Besseling komen vervroegd terug uit Parijs.

  Voor alledrie de Nederlanders gold dat ze vrijdag (stevig) onder par moesten gaan op Le Golf National om het weekend te halen. Daarbij had Van Driel op +2 nog de minst zware opgave. Voor Huizing en Besseling was de cutlijn met +5 na dag 1 een stuk verder weg.

  Besseling leek in de vroege morgen even hard op weg naar een wonderbaarlijke ontsnapping. Na 4 holes was hij al 3 onder par en een stuk dichterbij de cut. Die lijn doortrekken zat er helaas niet in. Besseling noteerde alleen nog een bogey en kwam met +3 3 slagen tekort. Huizing kwam met een ronde +1 eigenlijk nooit echt in de buurt.

  Van Driel startte later op de dag en wist dat hij minimaal op level par uit moest komen. Hij deed het zelfs nog een beetje beter. Met een bogeyloze ronde 69 (-3) en -1 voor het toernooi plaatste Van Driel zich solide voor het weekend.

  Geen maat op Højgaard

  Rasmus Højgaard is na 36 holes maar liefst 6 slagen los van het veld. De Deen maakte na een 62 op donderdag een dag later een prima 65 en staat op -15 mijlenver voor. Fransman Paul Barjon is op -9 zijn meest naaste belager.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie