home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Alleen Huizing onder par, Van Driel vergooit ronde

  23 mei 2024

  Op dag 1 van het Soudal Open op Rinkven wist alleen Daan Huizing een score onder par binnen te brengen. Darius van Driel was hard op weg om hetzelfde te doen tot een aantal catastrofale slotholes. Joost Luiten moest genoegen nemen met level par.

  Met een toernooi net over de grens bij Antwerpen is het deze week een kort ritje voor de Nederlanders op de DP World Tour. Toch zullen Darius van Driel en Joost Luiten vrijdag aan de bak moeten om het korte ritje niet eerder dag gepland weer terug te maken. Vooral de eerste zal met een zure smaak i zijn mond terugkijken op dag 1 van het Soudal Open. Van Driel was uitstekend onderweg en stond na 14 holes op -4 voor de ronde. Vier holes later kwam de Nederlander met +2 binnen. Van Driel maakte tripple, bogey, double op 15, 16 en 17 en vergooide daarmee in drie holes tijd heel zijn dag.

  Voor Joost Luiten was het juist een omgekeerde dag. Luiten stond mede door een aantal gemiste putts van net iets meer dan een meter al snel op +3 en leek een zware dag in het vooruitzicht te hebben. Dat hij zich op zijn tweede negen terug wist te knokken naar level zal als een meevaller voelen. Toch is er vrijdag nog werk aan de winkel voor de Nederlander. Waarschijnlijk zal een ronde onder par een harde vereiste zijn om het weekend te halen.

  De kans dat Daan Huizing er zaterdag nog bij is, lijkt na dag 1 groter dan voor zijn landgenoten. Huizing deed met een ronde 69 (-3) prima zaken op de openingsdag.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie