home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Alle Nederlanders onder par

  22 april 2021

  Joost Luiten kende donderdag een uitstekende start van het Gran Canaria Lopesan Open. Met een hole in one en een ronde dik onder par. Ook de drie andere Nederlanders startten goed onder de Spaanse zon.

  Twee bogeys, zeven birdies en een hele mooie ‘1’ stonden er op de kaart van Luiten. De vijfde officiële ace uit de loopbaan van de Bleiswijker was de kers op de taart van een toch al goede ronde. Vorige week liet Luiten in de Oostenrijkse kou al zien dat de goede vorm eraan zit te komen. Dat bevestigde hij donderdag in aangenamere temperaturen op Gran Canaria.

  Op het moment van schrijven staat Luiten met -7 gedeeld aan de leiding, al moeten veel spelers hun ronde nog voltooien. Hij zal erop gebrand zijn om deze week vier goede rondes neer te zetten. In eerdere toernooien stond een mindere ronde vaak in de weg van een echt topresultaat.

  Ook Besseling gaat laat

  Voor Wil Besseling zat er donderdag geen hole in one in. Daar stond tegenover dat hij de bogeys van de kaart wist te houden. Besseling reisde na een mooie 4e plek in Oostenrijk waarschijnlijk met vertrouwen af naar Gran Canaria. Dat vertrouwen vertaalde zich in een mooie eerste ronde. Besseling bleef foutloos en maakte wel zes birdies. Daarmee staat hij na 18 holes een slag achter zijn landgenoot.

  Twee slagen achter Besseling vinden we een nog twee Nederlandse vlaggen. Darius van Driel en Lars van Meijel kenden ook een prima eerste dag. Beide Nederlanders gingen rond in 66 slagen (-4).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie