home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  50/50 voor Oranje

  20 januari 2023

  2 van de 4 Nederlanders in het Abu Dhabi HSBC Championship mogen ook zaterdag afslaan. Daan Huizing en Wil Besseling kunnen vervroegd richting Dubai. Datzelfde geldt voor titelverdediger Thomas Pieters.

  Een matige 1e ronde voor de Nederlanders betekende dat ze alle 4 een betere vrijdag nodig hadden om het weekend te halen. Voor Joost Luiten en Darius van Driel zat er op dat 2 inderdaad meer in. Van Driel noteerde na een 72 (level par) op donderdag een prima 69 (-3). Genoeg om 4 rondes te mogen spelen. Luiten had ook 69 slagen nodig voor zijn 2e ronde, maar haalde met -2 de cut on the number.

  Ook Daan Huizing en Wil Besseling deden het vrijdag beter dan op dag 1, maar kwamen tekort. Huizing had na een 75 (+3) een 67 nodig om door te gaan. Een 70 (-2) was helaas niet voldoende. Voor Wil Besseling was de opgave minder lastig. Een 69 was voor hem het doel, maar verder dan een 72 kwam de Noord-Hollander niet.

  Pieters strandt door 2 doubles

  Thomas Pieters moet het Abu Dhabi HSBC Championship ook al verlaten. Op de baan waar de Belg vorig jaar nog won, kwam hij nu niet verder dan +1 na 36 holes. Pieters bungelde de hele dag rond de cutlijn. Een late double bogey op de 16e deed hem uiteindelijk de das om.

  Italiaans onderonsje bovenaan

  Aan de kop van het leaderboard vinden we op -10 2 Italianen. Francesco Molinari en Guido Migliozzi maken voorlopig van de koppositie een Italiaanse aangelegenheid. Beide heren kwamen vorige week als teamgenoten in actie tijdens de Hero Cup voor het winnende team van Continentaal Europa en nemen die goede vorm voorlopig mee.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie