home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  5 op een rij voor Korda

  22 april 2024

  Nelly Korda blijft maar winnen. Voor haar 5e toernooi op rij kwam de Amerikaanse als winnares uit de bus. Zondag won ze het Chevron Championship, de eerste major van het jaar bij de dames.

  We zouden het damesgolf tekort doen door direct een parallel te trekken naar de mannen. Toch is een vergelijking met de huidige vorm van Scottie Scheffler snel gemaakt. Scheffler als Korda domineren op dit moment de golfsport en liggen simpelweg mijlenver voor op hun concurrenten.

  Korda trok deze week haar bloedvorm van de afgelopen weken moeiteloos door naar Texas waar de eerste major van het jaar werd gespeeld. Met de traditionele duik in de vijver naast de 18e green vierde de 25-jarige Amerikaanse niet alleen haar 2e majorzege en 13e touroverwinning, maar ook het evenaren van een recordreeks die in de geschiedenis van de LPGA zelden is vertoond. Annika Sörenstam was in het seizoen 2004-2005 de laatste speelster die 5 toernooien op rij wist te winnen. Daarvoor lukte het alleen Nancy Lopez in 1978.

  Met rondes 68-69-69 en nog een 69 bleef Korda de rest van het veld deze week 2 slagen voor. Maja Stark bleef met een totaal van -11 2 slagen achter de winnares. Lauren Coughlin werd samen met Brooke Henderson verrassend 3e.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie