home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  ’15 top 100 spelers naar toernooi Saudi’s’

  26 april 2022

  15 spelers uit de top 100 van de wereld hebben toestemming gevraagd om in het eerste toernooi van de LIV Golf Series te spelen. Dat schrijven Sports Illustrated en Golf Digest. Het toernooi wordt van 9 tot 11 juni gespeeld nabij Londen.

  De LIV Golf Series zijn een reeks toernooien die worden georganiseerd door LIV Golf. Een bedrijf dat wordt gefinancierd door de Saoedi-Arabische staat. De toernooien kennen een klein deelnemersveld en hebben gegarandeerde prijzengelden.

  Voor spelers van de PGA Tour geldt dat ze toestemming moeten vragen als ze een toernooi op een andere tour willen spelen. In februari kregen veel grote namen toestemming om te spelen in Saudi-Arabiƫ.

  De LIV Golf Series liggen gevoelig. Onder leiding van Greg Norman wil de nieuwe ’tour’ spelers met veel geld lokken om de overstap te maken. Begin dit jaar werden Bryson DeChambeau en Dustin Johnson in verband gebracht met een overstap. Zij verklaarden, na veel ophef, hun trouw aan de PGA Tour.

  Het is nog onduidelijk welke spelers de toestemming hebben gevraagd. De namen van Ian Poulter, Sergio Garcia en Adam Scott worden genoemd. Zij verklaarden eerder al open te staan voor een overstap.

  Ook Mickelson vraagt toestemming

  Phil Mickelson heeft naar eigen zeggen ook toestemming gevraagd om in Londen te spelen. Een opmerkelijke stap. Mickelson kwam begin dit jaar in het nieuws toen hij gevoelige uitspraken deed over zowel de PGA Tour als de Saoedi’s. Sindsdien heeft hij geen toernooi meer gespeeld. Begin deze maand mistte hij voor het eerst sinds 1995 The Masters.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie