home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Zes Nederlanders in het weekend

  21 juni 2024

  Miko Korhonen leidt na 36 holes het KLM Open. De Fin behield vrijdag zijn positie bovenaan het leaderboard, ondanks een tripple bogey. Joost Luiten is de beste van de liefst 6 Nederlanders die het weekend haalden.

  De spelers die vrijdagochtend vroeg de baan in mochten, zaten duidelijk aan de goede kant van de draw. Precies op het moment dat Joost Luiten en Daan Huizing hun rondde startte begon het zachtjes te miezeren. Die miezer veranderde in de loop van de middag in een stevige bui die bijna tot de laatste putt aanhield.

  Toen die putt was gevallen werd duidelijk dat er nog genoeg oranje te zien in op zaterdag en zondag. Luiten maakt de verwachtingen als tweevoudig winnaar voorlopig waar op The International. Met 6 slagen is de achterstand op leider Kohonen wellicht groot, maar de meest succesvolle Nederlandse golfer gaat wel als beste landgenoot het weekend in. Luiten had vrijdag pech met zijn late start en liep het grootste deel van zijn ronde onder een paraplu. Ondanks de lastige omstandigheden kwam de Nederlander binnen met een ronde 69 (-1) en gaat hij het weekend in op -4.

  Van de andere twee vaste spelers op de DP World Tour haalde alleen Daan Huizing het weekend. En daar moest hij diep voor gaan. Alles leek goed te gaan voor Huizing toen hij na 10 holes op -2 aan de goede kant van de cutlijn stond. Een slordige double op de zeer korte 11e bracht hem opeens weer onder de streep. Huizing knokte met twee birdies terug. Die leverde hij op 15 en 16 net zo snel weer in. Een birdie op de par 5 18e was de harde eis om zaterdag te mogen starten. En die kwam er. Op level par haalde Huizing het weekend on the number. Darius van Driel kwam helaas net tekort.

  Van de 13 Nederlanders in het veld, mogen er naast Luiten en Huizing nog 4 starten. Wil Besseling, Lars van Meijel, Wouter de Vries en amateur Lars van der Vight zijn er ook in het weekend bij.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie