home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Woods 18e, maar optimistisch

  4 december 2023

  Tijdens zijn eerste ‘officiĆ«le’ optreden sinds The Masters in april werd Tiger Woods 18e in het slechts 20 spelers tellende veld van de Hero World Challenge. De 15-voudig majorwinnaar was voorzichtig optimistisch over zijn schema voor 2024. Scottie Scheffler won in het selecte gezelschap op de Bahama’s.

  Bij de zoveelste rentree van Tiger Woods waren de verwachtingen natuurlijk allesbehalve hooggespannen. 4 dagen kunnen kijken naar de bijna 48-jarige Woods is tegenwoordig al een cadeautje. Ook voor hemzelf. Tijdens The Masters moest een zichtbaar stroeve Woods na 3 dagen afhaken. De kou en de heuvels van Augusta National waren teveel voor zijn fragiele lichaam. Een nieuwe operatie volgde.

  Soepel oogde Woods deze week op Albany zeker niet. Iets wat gezien de vele ingrepen in zijn lichaam waarschijnlijk ook nooit meer zal gebeuren. Op golfgebied zagen we bij vlagen nog wel de klasse. Zeker vanaf de tee.

  Los van de drives zat er zichtbaar roest op het spel van Woods die alleen Wyndham Clark en Will Zalatoris achter zich liet. Zalatoris keerde ook terug van lang blessureleed, maar heeft nog een lange weg te gaan. De Amerikaan begon zijn week met een ronde 81, al kreeg hij de boel later beter op de rit.

  Natuurlijk blijft het de vraag hoe de agenda van Woods er in 2024 uit zal zien. Sinds 2020 speelde hij slechts een handjevol toernooien en was er vooral blessureleed. Voor komend jaar hoopt Woods op een voller schema met ongeveer iedere maand een toernooi.

  Scheffler wint

  De zege in de Hero World Challenge ging naar Scottie Scheffler. De nummer-1 van de wereld deed wat je van de nummer-1 van de wereld mag verwachten: winnen. Scheffler verdiende met zijn zege naast een hoop geld ook wereldranglijstpunten.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie