home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Meijel beste Nederlander

  2 december 2021

  Lars van Meijel is het South African Open als beste Nederlander gestart. Daan Huizing en Darius van Driel kwamen niet onder par.

  Eigenlijk zou het SA Open van deze week het tweede toernooi zijn van het seizoen op de DP World Tour. Maar toen kwam de omicron variant en de bijbehorende reisrestricties. Het toernooi verdween van de kalender, maar telt wel mee voor de Sunshine Tour. Een Zuid-Afrikaans circuit dat jaarlijks een aantal toernooien deelt met de DP World Tour.

  Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel besloten in alle onzekerheid in Zuid-Afrika te blijven en spelen deze week ‘gewoon’ mee. Om des keizers baard wat betreft de Race to Dubai. Van Driel liet vorige week weten dat hij spelen verkiest boven trainen in de Nederlandse kou.

  De drie Nederlanders, die als een van de weinigen in Zuid-Afrika zijn gebleven, kenden wisselende starts van hun toernooi. Van Meijel zal tevreden terugkijken. Hij kwam als enige van het drietal onder par. Met -1 staat van Meijel 22e na de eerste dag.

  Van Driel van Huizing kenden een lastige start. Laatstgenoemde was onderweg naar een ronde ruim onder par, maar wist door 4 bogeys in zijn laatste 8 holes toch boven par te eindigen. Huizing staat voorlopig 63e met +1. Een plek die hij deelt met Van Driel

  Scoreboard

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie