home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Driel doet goede zaken

  10 juni 2024

  Darius van Driel perste er zondag met een heel mooi slot een 12e plaats uit in het Volvo Car Scandinavian Mixed. Daardoor maakte de Nederlander weer een sprongetje in de Race to Dubai.

  Van Driel stijgt dankzij zijn prima week in Zweden vier plaatsen naar een 13e plek in de jaarranking. Na zijn zege in Kenia stond de Nederlander even 6e. Maar door het uitblijven van verdere topresultaten was Van Driel weggezakt naar een 17e plaats.

  Met het oog op The Open van volgende maand is het Van Driel eraan gelegen om deze plaats minstens vast te houden. De beste 5 spelers in de Race to Dubai die zich na het BMW International van begin juli nog niet hebben geplaatst krijgen namelijk een startbewijs voor de laatste major van het jaar. Op dit moment is Van Driel 4e op die lijst en zou hij virtueel zijn majordebuut kunnen maken op Royal Troon.

  Bescheiden winst voor Luiten

  Joost Luiten kon zondag samenspelend met Van Driel niet bijbenen bij zijn landgenoot. Luiten werd 33e in Zweden en boekt daarmee een kleine winst in de Race to Dubai. Hij staat nu 65e en zal vooral de top-60 in het vizier houden. Met een plek bij die beste 60 mag je aan het eind van het seizoen meedoen aan het lucratieve DP World Tour Championship in Dubai.

  Daan Huizing mistte de cut in het Volvo Car Scandinavian Mixed en daalt juist 3 plaatsen. Huizing vinden we nu terug op een 91 plek.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie