home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van alles wat voor Nederlanders

  3 februari 2022

  Het was een wisselende eerste dag voor de Nederlanders in het Ras al Khaimah Championship. Daan Huizing kende een sterke start, Wil Besseling staat na 18 holes in de middenmoot en Darius van Driel kende een teleurstellend begin.

  Na het Abu Dhabi HSBC Championship en de Dubai Dessert Classic moet de DP World Tour het deze week weer doen met een minder indrukwekkend deelnemersveld. Op de Ras al Hamra Golf Club wordt deze week het Ras al Khaimah Championship gespeeld. Volgende week staat op dezelfde baan de Ras al Khaimah Classic op de kalender.

  Lekkere start Huizing

  Een nieuwe baan of niet, Daan Huizing voelde zich er donderdag meer dan thuis. De Nederlander moest na zijn redelijke start in Abu Dhabi (53e) vorige week vanaf de zijlijn toekijken, omdat zijn ranking niet goed genoeg was voor deelname in Dubai. In het zwakkere veld van deze week mag de Challenge Tour-promovendus gewoon starten.

  Dat deed Huizing meer dan na behoren. Ondanks 2 bogeys tekende de Nederlander voor een 68 (-4), mede dankzij een geholde bunkerslag voor eagle op de par-5 14e. Huizings 68 is na dag 1 goed voor een 9e plaats.

  Wil Besseling leek lang onder weg naar een ronde onder par, maar liep op de slotholes toch nog averij op. Door bogeys op 8 en 9 (zijn laatste 2 holes) kwam Besseling binnen met een 73 (+1). Om een derde gemiste cut op rij te voorkomen zal hij morgen wel onder par moeten gaan.

  Dat geldt zeker ook voor Darius van Driel die na een coronainfectie nog op zoek lijkt naar zijn vorm. Vorige week miste hij in Dubai ruimschoots de cut en dat lijkt zich deze week te herhalen. Van Driel vond in zijn eerste ronde 3 keer het water op weg naar een 79 (+7). Daarmee is hij 128e van de 132 man in het veld.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie