home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler nieuwe nummer 1

  30 maart 2022

  Scottie Scheffler mag zich de beste golfer ter wereld noemen. De Amerikaan won zondag het Dell Technologies Match Play en stijgt naar de nummer-1 positie op de wereldranglijst.

  De naam Scottie Scheffler zal misschien niet bij iedere golfer of zelfs golfliefhebber een belletje doen rinkelen. Maar de lijst met recente resultaten van de kersverse nummer-1 van de wereld is indrukwekkend te noemen. De 25-jarige Amerikaan won in februari het WM Phoenix Open, begin deze maand de Arnold Palmer Invitational en afgelopen week dus het World Matchplay.

  Met de nummer-1 positie binnen handbereik en ongetwijfeld ook in het achterhoofd vocht Scheffler zich in Austin naar de zege. Op weg naar de finale had hij oud-kampioenen Billy Horschell en Dustin Johnson al naar huis gestuurd. In de finale was Scheffler met 4&3 een maatje te groot voor een andere oud-winnaar, Kevin Kissner.

  Nu nog een major

  Schefffler mag zich als opvolger van Jon Rahm de 25e nummer-1 van de wereld noemen. Een prestatie van fomaat, maar voor golfpuristen tellen alleen de majors. Alleen Lee Westwood en Luke Donald hebben zijn ooit nummer-1 geweest zonder majorzege. Voorlopig is Scheffler de 3e in dat rijtje, al lijkt een majorzege een kwestie van tijd.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie