home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Records gebroken op dag 1

  16 juni 2023

  De zwaarste test in golf bleek donderdag in Los Angeles toch niet zo moeilijk als verwacht. Rickie Fowler en Xander Schauffle speelden een tientallen jaren oud US Open-record uit de boeken op een dag waarop velen laag gingen.

  De Los Angeles Counry Club is voorlopig niet opgewassen tegen het geweld van de wereldtoppers die deze week over de fairways lopen. Sinds 1895 ging niemand ooit lager dan 63 in wat het moeilijkste toernooi op de kalender moet zijn. Donderdag werd er amper 15 minuten na elkaar 2 keer een 62 de geschiedenisboeken ingeschreven.

  Toegegeven, tijden veranderen, de condities waren op dag 1 perfect om te scoren en de LACC is slechts een par 70. Maar toch zullen de heren van de USGA zich verbijten bij het zien van het rood op het scoreboard.

  De 62’s kwamen op naam van Rickie Fowler en Xander Schauffle. Voor Fowler is de recordbrekende openingsronde een nieuwe bevestiging dat hij op de weg terug is. Een jaar geleden moest de ooit zo kleurrijke Amerikaan zich schikken in een rol als eerste reserve in het US Open. De vorm was er al een tijdje niet meer en op de wereldranglijst stond zijn naam niet meer bij de eerste 100.

  Dit jaar zat Fowler met een plek in de top 50 moeiteloos en op eigen kracht in het veld. Met 10 birdies en 2 bogeys (62, -8) liet hij zien waarom. Natuurlijk is de weg naar de zege nog lang, heel lang. Maar voor nu kan Fowler al zeggen als allereerste speler ooit een 62 te hebben gemaakt in een US Open.

  Heel lang kon Fowler zich overigens niet de enige speler ooit met een 62 noemen. Slechts enkele flights achter hem was ook Xander Schauffle bezig aan het recordronde. Schauffle volgde hetzelfde recept naar succes als zijn landgenoot: fairways vinden. Want lang niet iedereen won donderdag de strijd van LACC. Scherp zijn vanaf de tee lijkt deze week een vereiste om te scoren.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie