home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten doet mee in Zwiterland

  1 september 2023

  Joost Luiten lijkt zijn goede vorm van voor de zomerstop niet te zijn verloren op het strand. De Nederlander die dit jaar al meermaals dicht bij de zege was, staat na 36 holes in het Omega European Masters opnieuw in de top 10. Matt Fitzpatrick doet voorlopig wat hij moet doen voor een plek in de Ryder Cup.

  Opnieuw heeft Joost Luiten een goede kans op een topresultaat. In de Zwitserse Alpen gaat de Bleiswijker als gedeelde nummer-8 het weekend in met dank aan 2 prima rondes 66 (-4).

  Zoals vaker in het Omega European Masters moeten de spelers laag gaan om bij te blijven. Voor Luiten leek de birdietrein vrijdag niet echt op stoom te willen komen. Met 2 birdies en 2 bogeys na 13 holes verloor hij in rap tempo flink wat terrein.

  Maar in het slot van zijn ronde vond Luiten de juiste versnelling. Hij profiteerde met 2 birdies optimaal van de relatief eenvoudige 14e en 15e, beiden een par 5, en drukte met birdies op 16 en 18 nog even extra door richting de top 10.

  Daan Huizing deed vrijdag ook goede zaken. De Nederlander die virtueel nog buiten de zo belnagrijke top-118 in de Race to Dubai staat, gaat deze week hoe dan ook weer wat punten verdienen. Huizing maakte rondes 68 en 67 en staat na 36 holes gedeeld 33e.

  Voor Wil Besseling en Darius van Driel zit de week erop. Vooral voor Besseling zijn de druiven zuur. Donderdag noteerde hij nog een uitstekende 66 (-4), maar een dag later zat een lage ronde er niet nog een keer in. Besseling kende een dramatische start met bogey, par, double en wist niet meer terug te knokken.

  De schaduwrace voor de Ryder Cup

  Naast het grote toernooi houdt een klein groepje spelers elkaar deze week met argusogen in de gaten. Na zondag is bekend wie zich op eigen houtje hebben geplaats voor het Europese Ryder Cup-team.

  Matt Fitzpatrick moet deze week winnen om Tommy Fleetwood van automatische plaatsing via de World Points List af te houden. In die opgave slaagt hij vooralsnog met verve. Fitzpatrick leidt op -12 na 36 holes de dans in Crans-Montana. Alexander Björk volgt op een slag.

  Dan is er ook nog de race om de European Points List en ook dat is een interessante. Bob MacIntyre zou voorafgaand aan deze week de 6e en laatste plek in het team bemachtigen, maar er liggen de nodige kapers op de kust.

  MacIntyre zelf haalde met de hakken over de sloot het weekend en zal twee goede dagen nodig hebben om zijn plek veilig te stellen. Gelukkig voor hem doet zijn naaste belager Yannick Paul het niet heel veel beter. Paul zal deze week minimaal 2e moeten worden om de Schot af te troeven. Als gedeeld 33e is die kans nog erg klein.

  Ook voor Adrian Meronk volstaat alleen minimaal een 2e plek en vrijdag leek hij lange tijd op weg naar gedeeld leiderschap. De Pool was bezig aan een superronde en deelde even de leiding op -12. Een bogey-double slot wierp hem echter weer flink terug. Ongetwijfeld tot opluchting van MacIntyre.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie