home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing knalt naar 10 plek met 62

  4 september 2022

  Daan Huizing zette zondag een groot uitroepteken achter zijn Made In Himmerland. Dankzij een weergaloze slotronde 62 (-9) stootte de promovendus vanuit de achterhoede naar een 8e plek.

  Als een raket ging Huizing zondagochtend omhoog richting de top van het leaderboard. Terwijl de leiders nog aan het ontbijt zaten voegde de Nederlander zijn naam snel tussen die van hen. Huizing trapte op de eerste 6 holes flink op het gaspedaal met 3 birdies en een eagle en voegde daar op 8 nog eens een birdie aan toe.

  Op de lastigere back nine zette Huizing nog eens 3 birdies op de kaart voor een 62 (-9). Daarmee zette hij met afstand de beste score van de dag en evenaarde hij de beste score van de week. Belangrijker was de opmars op het leaderboard. Dankzij de knappe slotronde klom Huizing 35 plekken naar plaats 8, zijn 3e top-10 van het seizoen.

  Met de 64.000 euro die Huizing verdiende lijkt kaartbehoud een zekerheid. Als nummer 94 in de Race to Dubai staat hij nu een stuk steviger binnen de belangrijke top 125.

  Oudgediende Wilson wint

  De winnaar in Denemarken was een verrassende. Oliver Wilson stond dankzij een ronde 67, inclusief een monsterputt op de 71e hole met de beker in handen. Wilson was in 2008 lid van het Europese Ryder Cup-team dat niet wist te winnen van de Amerikanen. Zijn 1e zege kwam echter pas in 2014.

  Daarna raakte de carrière van Wilson in het slop. Via de Challenge Tour werkte hij zich terug omhoog naar de European Tour. Deze week viel alles samen voor de Engelsman die zich op 41 jarige leeftijd weer winnaar mag noemen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie