home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Grant profiteert van historische inzinking Söderberg

  9 juni 2024

  Het Volvo Car Scandinavian Mixed leek een saaie slotdag tegemoet te gaan. Sebastian Söderberg had in 54 holes een voorsprong van 8 slagen opgebouwd en kon zich comfortabel naar de zege spelen. Dat gebeurde niet. Op historische wijze schonk de Zweed voor eigen publiek aan zijn landgenote Linn Grant die daarmee het toernooi voor de 2e keer won.

  10 slagen bedroeg het verschil tussen Sebastian Söderberg en Linn Grant zondagmorgen voordat ze aan hun laatste ronde begonnen. Het verschil in hun scores op de laatste dag van het Volvo Car Scandinavian Mixed werd 11 slagen.

  Grant leek als winnares van 2022, toen ze werkelijk iedereen in het veld naar huis speelde en met 9 slagen verschil won, nog alles op alles te willen zetten om een topnotering uit het vuur te slepen. In lastige condities kwam de Zweedse als een raket uit de startblokken met 6 birdies in haar 1e tien holes. Toen gedurende de ronde het weer slechter en slechter werd bleven verdere birdies lang uit voor Grant. Tot de slothole. Van net naast de green zette ze een kroon op een sterke dag door uit te holes voor de 7e birdie en een bogeyloze 65.

  Daarmee zette Grant het target op -17. Een score waar de later gestarte Söderberg nog ver van verwijderd was. De Zweed had het mede door de spanning en de taaie omstandigheden lastig op de eerste negen. Maar dat ruime kussen van 8 slagen gaf iets van rust, al was dat kussen halverwegen verworden tot een kussentje van 3 slagen door 2 birdies en 3 bogeys.

  Na nog een bogey op de 13e leken de zenuwen het over te nemen van het verstand bij Söderberg. De Zweed bracht zichzelf op de 15e opnieuw in de problemen en had vanaf de voorgreen 3 putts nodig. De marge was 1. Een par op 17 maakte de opdracht voor de slothole duidelijk: par maken. Vanaf het midden van de fairway zag Söderberg zijn approach echter pluggen in de green side bunker.

  Terwijl Grant zich ontspannen voorbereidde op de play-off die eventueel komen ging maakte het hoofd van haar landgenoot overuren. Vanaf 10 meter kon Söderberg alsnog de zege veiligstellen, maar die putt bleef een kleine meter te kort. Tot schok van het publiek, Grant en bovenal zichzelf lipte de putt voor een verlenging bruut uit de hole.

  Een verbouwereerde Linn Grant kon zo voor de 2e keer in 3 jaar tijd juichen voor eigen publiek. In 2022 was ze de eerste vrouwelijke winnaar op de DP World Tour. Nu deed ze dat kunstje voor de 2e keer.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie