home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Geen droomstart voor Huizing

  4 november 2021

  Het is deze week erop of eronder voor Daan Huizing. De Nederlander speelt in de Rolex Grand Final van de Challenge Tour voor een Europese Tour-kaart in 2022. Donderdag deed hij nog geen goede zaken.

  Een paar maanden geleden leek er geen vuiltje aan de lucht voor Huizing. Dankzij een zege in de Irish Challenge stond hij ferm in de top-10 van de Challenge Tour-rankings. Een plek bij de beste 20 betekent promotie naar het hoogste niveau. Dat leek geen probleem en ook Huizing zelf dacht dat het wel goed zou komen.

  Toch is het deze week in Spanje billenknijpen. Huizing begon de week als 17e en de marge naar de nummer 20 is klein. Slechts circa 3500 euro/punten. Een mindere week kan daarom een dure week zijn en alleen een goed resultaat geeft zekerheid. Daarnaast geeft een hogere positie op de ranking ook meer kans op speelrecht in 2022.

  Donderdag kende Huizing niet de start die hij ongetwijfeld had gewenst. Met een ronde 72 (+1) staat hij na de eertse dag 38e in het slechts 45 spelers tellende veld. Daarmee zakt hij ook virtueel naar de 19e plek op de ranking. Het worden nog spannende dagen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie