home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Fletse seizoensstarts Nederlanders

  25 november 2021

  Voor drie Nederlanders is het seizoen op de DP World Tour donderdag van start gegaan. Ze trapten in het Joburg Open af zonder vuurwerk. Geen van drieën kwam onder par.

  Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel spelen deze week in Zuid-Afrikaan hun eerste toernooi van het seizoen 2021-2022. Op de, jawel, DP World Tour. Na 50 jaar gaat de Europese Tour vanaf deze week onder die commerciële naam verder. Het betekent naast een nieuwe naam iets meer prijzengeld en een aantal nieuwe toernooien.

  Darius van Driel mag zich dit seizoen volwaardig lid van de European Tour noemen. Hij behield zijn kaart en dat is mooi nieuws voor het nieuwe jaar. Van Driels nieuwe kaart geeft toegang tot de grote, rijk gedoteerde toernooien op de kalender.

  Donderdag begon Van Driel in het kleine Joburg Open alles behalve voortvarend. Na 9 holes was hij +3, mede met dank aan twee doubles. Maar Van Driel rechtte, na nog een bogey, zijn rug op weg naar het clubhuis en maakte van +4 een ronde level par. Als 43e is hij voorlopig de beste Nederlander.

  Want Lars van Meijel en Daan Huizing hadden het net iets lastiger in Johannesburg. Van Meijel verloor zijn volledige tourkaart en is voorlopig aangewezen op kleinere toernooien. Met goede resultaten daarin kan hij mogelijk beter speelrecht vergaren. Donderdag leek dat voor nu nog ver weg. Van Meijel maakte liefst 17 parren en een bogey. Hij staat met +1 68e.

  Weer een slag daarachter vinden we Daan Huizing. Huizing promoveerde deze maand van de Challenge Tour naar een niveau hoger. Zijn trip op de DP World Tour begon boven par. Huizing had een afwisselende kaart met 5 bogeys en 3 birdies. Morgen zal het beter moeten dan zijn 73 (+2) om het weekend te halen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie