home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Dubai kwartet voor McIlroy

  22 januari 2024

  Rory McIlroy en Dubai bleek zondag nog maar eens een gelukkige combinatie. Voor het tweede jaar op rij en voor de vierde keer in zijn loopbaan zette de Noord-Ier de Dubai Desert Classic op zijn naam.

  Vorige week greep McIlroy in de Dubai Invitational nog net naast de overwinning. Een week later trok hij de zege in de woestijn wel over de streep. Als eerste speler ooit wist de nummer-2 van de wereld de Dubai Desert Classic voor een vierde keer te winnen.

  Om die geschiedenis te schrijven had McIlroy aan het begin van de dag nog een kleine inhaalslag te maken. Cameron Young ging de hele week aan kop en begon met een slag voorsprong aan de slotdag. Maar de Amerikaan had zondag vrijwel vanaf de start niet zijn beste spel op Jumeirah Golf Estate.

  Binnen twee holes was McIlroy langszij en weer twee holes later pakte hij zelfs de leiding. Ook Adrian Meronk die net als McIrloy op een slag achterstand was begonnen, meldde zich snel aan kop. Door een double op de par 3 7e leek de Pool zich uit de wedstrijd te spelen. Zeker nadat McIroy op 8 en 9 een birdie noteerde en Meronk zelf op 9 een bogey maakte.

  Voor McIlroy waren de birdies meteen de laatsten van de dag waardoor de deur toch nog op een kier kwam. Meronk wist met een kleine inhaalslag het target te zetten op -13. Een par op 18 was daarmee voldoende voor titelprolongatie. Die par maakte McIlroy zonder al teveel zorgen, waardoor zijn naam vijftien jaar na zijn eerste zege voor een vierde keer kon worden bijgeschreven.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie