home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling houdt zicht, Luiten naar huis

  20 oktober 2023

  Net als vorige week gaat Wil Besseling in het Andalucia Masters opnieuw kansrijk het weekend in. Joost Luiten is er zaterdag en zondag niet meer bij. Een unicum dit seizoen.

  Wil Besseling geeft zich nog niet gewonnen. Met een laatste strohalm voor het behoud van zijn kaart in de hand deed het het vorige week in Madrid op donderdag en vrijdag al zeer goed, een week later zit de Nederlander na 2 dagen opnieuw in het kielzog van de leiders. Hopelijk trekt hij die lijn nu door naar de laatste dagen. Iets wat vorige week mislukte.

  Besseling zette op dag 1 een sterke 67 (-5) neer. Een score die nog lager had kunnen zijn, waar het niet dat 2 korte putts de hole niet vonden. Vrijdag kende de West-Fries opnieuw een slordigheidje op de 13e hole (zijn 4e). Het resulteerde in een bogey op de par-5. Van de overige parren 5 profiteerde Besseling vrijdag wel optimaal. Hij mocht er 3 birdies noteren, wat ook meteen zijn enige birdies waren. Daar stond nog een bogey tegenover.

  Om zijn kaart veilig te stellen zal Besseling een heel mooi weekend moeten hebben. Een plek bij de beste 116 in de Race to Dubai is het doel. Als 12e op het leaderboard staat Besseling voorlopig virtueel 146e. Maar de achterstand naar leiders Jeong weon Ko, Louis de Jager an Adrian Otaegui bedraagt slechts 3 slagen.

  Ook Daan Huizing kan iedere euro goed gebruiken, al staat hij nog wel net aan de goede kant van de streep. Huizing kende met een 69 (-3) een goede vrijdag en staat met -3 voor het toernooi op een gedeelde 29e plaats.

  2e gemiste cut voor Luiten

  Voor Joost Luiten zit zijn toernooi er na 2 dagen op. Met rondes 70 (-2) en 75 (+3) mist de nummer-14 in de Race to Dubai het weekend op 2 slagen. De laatste keer dat Luiten er niet bij was op zaterdag en zondag was begin februari in het kleine Ras Al Khaimah Championship.

  Voor Darius van Driel is een gemiste cut dit seizoen helaas een minder grote uitzondering. Van Driel kwam net als Luiten 2 slagen tekort.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie