home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling grijpt net mis

  5 juni 2022

  Wil Besseling mocht zondag lang hopen op een eerste zege op de DP World Tour. Zo ver kwam het helaas niet. Een slechte hole gooide roet in het Nederlandse eten. Besseling werd wel knap 2e in het Porsche European Open. De zege ging naar Fin Kalle Samooja.

  Een double bogey op de par 5 15e hole van de razend moeilijke Green Eagle Golf Club in Hamburg gooide zondag de deur zo goed als dicht voor Wil Besseling. Tot die vermaledijde hole oogde de West-Fries koel en solide. Met 4 holes te spelen was Besseling nog bogeyloos, mede door knappe ontsnappingen, en was de achterstand op de al gefinishte Samooja een slag.

  Uitgerekend op de eerste van de 3 parren 5 in het slot ging het mis. Na een slechte drive en een mislukte slag terug naar de fairway shankte Besseling zijn 4e slag bijna het water in. Een up-and-down zat er niet in. Double bogey en 3 slagen achter. En knappe birdie op 16 gaf nog een sprankje hoop, maar een bogey op 17 maakte aan hoop op Nederlands succes.

  Met een birdie op de slothole zorgde Besseling dat hij mooi alleen 2e werd. Het beste resultaat ooit voor de beste Nederlandse golfer van het moment.

  Zilver met een bonus

  De zilveren medaille voor Besseling kwam met een mooie bonus prijs. In de kwaificatiereeks voor het US Open klom hij naar de 7e plaats, waar de beste 10 zich op mogen maken voor de 3e major van het jaar. Besseling mag over 1,5 week op Brooklyn bij Boston zijn 1e major ooit spelen.

  Ook Huizing lang in de race

  Het was zondag niet alleen dankzij Besseling hopen op Nederlandse succes. Ook Daan Huizing deed lang mee voor de zege. Op de 10e had Huizing zelfs een putt om naar -4 voor de dag te gaan en met -5 de leiding te pakken. Zijn putt draaide 180 graden rond de cup, maar viel niet.

  Een hole later viel wel het doek voor de titelaspiraties van Huizing. Op de par 5 11e ging werkelijk alles mis voor de promovendus die sinds enkele weken met vriendin Daniƫlle als caddie speelt. Door een tripple bogey viel Huizing ver terug op het leaderboard. Een birdie op 18 betekende wel een 1e top-10 finish op de DP World Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie