home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  2e major voor Thomas

  23 mei 2022

  Justin Thomas heeft het PGA Championship gewonnen. De 29-jarige Amerikaan mocht voor de 2e keer in zijn loopbaan de Wannamaker Trophy in de lucht houden na een slotdag vol drama en een play-off.

  Het PGA Championship staat niet bekend om memorabele momenten, maar zondag leverde een slotdag op die bij een major hoort. De voor velen volstrekt onbekende Mito Pereira had als nummer-100 van de wereld het heft in handen. Op de slotdag van een major is alleen niets zeker. Koel blijven onder enorme druk van een groot toernooi is uiteindelijk weinigen gegeven.

  Het leek Pereira wel te lukken. Speelde hij foutloos? Nee. Maar de man uit Chili hield zijn hoofd redelijk boven water op de lastige baan van Southern Hills. Pereira maakte foutjes, maar zag de rest van het veld hetzelfde doen. In ieder geval de mensen die aan het begin van de dag dicht bij de leider stonden.

  Omdat niemand afstand wist te nemen van het veld stond de deur op een kiertje voor anderen. Rory McIlroy leek met 4 birdies in zijn eerste 5 holes nog een duit in het zakje te gaan doen. De wind verdween alleen net zo snel weer uit de zeilen van de Noord-Ier.

  Dat gold niet voor Justin Thomas. Die zette na een moeizaam begin op de 2e negen een opmars in richting de top van het leaderboard. Thomas hield op de lastige 2e 9 van Southern Hills de bogeys van de kaart en klom dankzij 3 birdies flink op het leaderboard.

  Het was Pereira die op de 18e tee een slag voorsprong dat op de al gefinishte Thomas en Will Zalatoris op -5. Laatstgenoemde was na een bliksemstart even gedeeld aan de leiding gekomen, maar leverde de gewonnen slagen net zo snel weer in. Ook Zalatoris moest hopen op een fout van Pereira.

  Die fout kwam er. Met het toernooi in hand vond Pereira’s afslag op de slothole een waterhindernis. Een bogey voor een verlenging was opeens al een opgave van formaat. Een te grote opgave, want Pereira liep met een double bogey de 18e green af. Geen winst, geen play-off.

  Thomas de sterkste in play-off

  In de drie holes verlenging tussen Thomas en Zalatoris trok de eerste dus aan het langste eind. Beiden speelden een foutloze play-off, maar Zalatoris kwam een slag tekort.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie