home
golfnieuws
equipment
travel
  • magazine
  • contact

    Luiten klimt naar top-10 in Zwiterland

    8 september 2024

    Joost Luiten heeft in het Omega European Masters zijn eerste top 10-notering van het seizoen behaald. De Nederlander zette dankzij een sterke slotronde een mooi resultaat neer in de bergen waar de zege ging naar Matt Wallace.

    Zo slecht als de week in Zwitserland voor Joost Luiten begon, zo goed eindigde hij. Luiten begon donderdag allesbehalve voortvarend aan zijn toernooi. Na 4 holes stond de Nederlander al op +5 en leek het een week te worden om snel te vergeten. Luiten vond na de dramastart het goede spel en vocht zich terug naar een prima ronde 68 (-2). Met een tweede ronde 67 speelde hij zich in een prima uitgangspositie richting het weekend.

    Op zaterdag en zonder werden het voor Luiten opnieuw twee gezichten. Zaterdag verloor hij door een birdieloze 74 (+4) heel veel terrein op de leiders en leek een echte topnotering uit zicht. Een dag later zette de Bleiswijker prompt de beste score van de dag neer: een bogeyloze 64 (-6) waarmee hij op de slotdag nog een ferme sprong maakte naar een 6e plek. Een plaats bij de beste 10 zat er dit seizoen nog niet eerder in voor Luiten.

    De topnotering komt op een goed moment. Nu het einde van het seizoen in zicht komt is het belangrijk om bij de beste 50 in de Race to Dubai te staan. Voor de top 50 ligt een startbewijs klaar voor het lucratieve slottoernooi in Dubai. Door zijn goede week klimt Luiten van een 73e naar een 57e plek.

    Daan Huizing kan alleen maar dromen van de top 50 en zal eerst zijn kaart voor komend seizoen binnen moeten halen. Huizing begon de week goed met een 64 (-6), maar zakte door rondes 73, 72 en 71 steeds verder weg naar een 39e plaats.

    Wallace wint weer eens

    De zege ging in Zwitserland naar Matt Wallace. De Engelsman troefde in een play-off Alfredo Garcia-Heredia af en won voor het eerst sinds 2018 weer eens een toernooi.

    Laatste Video

    Meer Video's

    Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

    Advertentie